Praktijk alternatief evenwicht       

                            

                          

Cursus:

 

Het is mogelijk de cursussen Reiki I, Reiki II en Reiki III bij mij te doen.

Ik geef de cursus in kleine groepjes, twee of drie personen of als je dat wenst een cursus met jou alleen.

Alle drie de cursussen duren twee dagdelen, van 10 uur tot ongeveer 16.00 uur.

 

 

Spirit-Promotion.jpg

 

 

Reiki I

De cursus Reiki I richt zich met name op het fysieke niveau. Reiki I behandelingen zijn in eerste instantie bedoeld voor zelf genezing.

Tijdens de cursus krijgt de leerling les in de beginselen van reiki en hem/haar worden de diverse handposities aangeleerd.

Er wordt precies uitgelegd van welke mogelijkheden je gebruik kunt maken.

De Reiki I-behandelaar kan ook behandelingen uitvoeren ten behoeve van iemand anders die fysiek aanwezig is. De behandelaar plaatst de handen direct op zichzelf of op de ander. Daarnaast oefenen we deze mogelijkheden en wordt je ingewijd in Reiki I. En tot slot komen de vijf Reiki principes aan de orde.

Reiki II

De cursus Reiki II vergroot de hoeveelheid helende energie en concentreert zich (behalve op het fysieke niveau) nu ook op de emotionele- en mentale behandeling van de ontvanger. De behandeling wordt krachtiger en je leert hoe je iemand “op afstand” kunt behandelen. Je maakt kennis met drie Reiki symbolen, de betekenis ervan en hoe ze te gebruiken. De inwijding van Reiki II vindt plaats.

Reiki III

Reiki III is de graad van de master en de leraar. Een master is een leraar die zich een bepaalde denkwijze heeft eigen gemaakt. Aan deze term kan verder niets ontleend worden.

Bij deze inwijding is de energie op spiritueel niveau betrokken. Je maakt kennis met het 4e Reiki symbool, de betekenis ervan en hoe dit symbool gebruikt kan worden. De Reiki III-behandelaar ervaart een vergroot vermogen om helende energie door te geven en het helende vermogen bereikt een hoger niveau. Je leert hoe je anderen kunt inwijden in alle voorgaande graden.